Nota informativa de la nevada del 23 de gener del 2019
24/01/2019


Explicació de l’operativa portada a terme per part la Cooperativa Interurbana Andorrana durant la nevada que hi ha hagut aquest dimecres 23 de gener i que ha generat complicacions a la xarxa viària de tot el país.
 
  • Línies Regulars:
Les línies regulars de la Cooperativa Interurbana Andorrana van estar operatives tot el dia, des de les 07:00h (primeres sortides) a les 21:30h (darreres sortides). En el decurs del dia i degut al col·lapse circulatori, la velocitat comercial dels autobusos va minvar considerablement, la qual cosa va provocar alteracions en les freqüències de pas i l'hora de sortida d'algunes capçaleres de línia. Per altra banda, tots els autobusos anaven amb els seus equipaments de neu, llevat un cas puntual en el que el xofer va haver de posar les cadenes sense que hi hagués cap afectació per part del passatge.

  • Tancament de línies:
 Els tres darrers horaris de tancament es van fer a la seva hora. Aquesta és i ha estat sempre una premissa bàsica de la Cooperativa Interurbana Andorrana.
 
  • Reforços del Bus Lliure (matí)
Tots els autobusos de reforç del Bus Lliure van sortir a la seva hora, tant a les valls del Nord com a les vall d’Orient, així com a la zona sud del país. Tanmateix, l'arribada als centres escolars va ser diversa i la puntualitat va anar lligada al col·lapse circulatori que cada autobús es va trobar a la xarxa viària.
 
  • Reforços del Bus Lliure (tarda)
Tots els autobusos van sortir a la seva hora des dels diferents centres escolars. Pel que fa a l'arribada als domicilis va ser diversa ja que anava lligada al col·lapse circulatori que cada autobús es va trobar a la carretera.
 
  • Expedients Escolars (matí)
Tots els autobusos van sortir a la seva hora des dels diferents centres escolars. Pel que fa a l’arribada als diferents centres escolars va ser diversa ja que anava lligada al col·lapse circulatori que cada autobús es va trobar a la xarxa viària.
 
  • Expedients Escolars (tarda)
Tots els autobusos van sortir a la seva hora des dels diferents centres escolars. En quant a l'arribada als domicilis va ser diversa ja que anava lligada al col·lapse circulatori que cada autobús es va trobar a la carretera. Pel que fa als expedients escolars que havien de fer dos escoles es van desdoblar, afegint un segon autobús, amb l’objectiu de preservar els horaris establerts.Cooperativa Interurbana Andorrana, SA
Av. Príncep Benlloch, 26, local 6 - AD 500 Andorra la Vella (Principat d'Andorra) - Telèfon: +376 806555 - Fax: +376 863707