Posem en marxa el primer bus híbrid d'Andorra
15/09/2015


La Cooperativa Interurbana Andorrana ha presentat aquest dimarts 15 de setembre el primer autobús híbrid del Principat. L’acte ha tingut lloc davant de Caldea i ha comptat amb la presència de nombroses personalitats com ara Joan Ros, representant del Consell d’Administració de la Cooperativa Interurbana Andorrana, el M.I. Ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Sr. Jordi Alcobé Font, la M.I. Ministra de  Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sra. Sílvia Calvo Armengol i el Conseller de Sant Julià de Lòria, Òliver Alís, així com directius del Crèdit Andorrà i Garatge Nogreda.
 
Tal i com ha destacat Joan Ros durant la presentació, ja fa temps que la Cooperativa volia introduir a la flota un vehicle d’aquestes característiques amb l’objectiu de contribuir, en la mesura del possible, en la millora del medi ambient.
 
L’autobús, de la marca MAN, model Lion’s City Hybrid, utilitza una tecnologia que ajudarà a fer un pas endavant en matèria de sostenibilitat. El vehicle es mou impulsat per un motor dièsel de baix consum i dos motors elèctrics d’alta eficiència, d’una manera combinada i convenientment gestionada. La reducció de consum s’obté en emmagatzemar part de l’energia cinètica del bus durant la frenada, transformant-la en energia elèctrica, que s’utilitzarà posteriorment durant  l’arrencada.
 
Joan Ros també ha comentat que amb aquesta incorporació s’ofereix un vehicle adaptat i confortable als usuaris de la L1, d’Escaldes-Engordany a Sant Julià de Lòria, amb la finalitat de contribuir a la fidelització per part dels usuaris així com a augmentar l’ús del transport públic.
 
Els principals beneficis d’aquesta adquisició es troben en l’arrencada del vehicle ja que serà silenciosa i sense emissions de gas. A més, es tracta d’un vehicle modern, adaptat i confortable.


La utilització del transport públic en substitució del vehicle privat redueix l’emissió de gasos a l’atmosfera. La implementació d’aquest vehicle híbrid en lloc d’un de convencional encara reduirà més les emissions de CO2 i de partícules. També disminuirà el consum de combustible fòssil, un recurs natural no renovable.
 
Val a dir que la inversió per a l’adquisició de l’autobús híbrid és important, i ha estat possible gràcies, també, a la implicació del Crèdit Andorrà i a la col·laboració del Garatge Nogreda.


Cooperativa Interurbana Andorrana, SA
Av. Príncep Benlloch, 26, local 6 - AD 500 Andorra la Vella (Principat d'Andorra) - Telèfon: +376 806555 - Fax: +376 863707