Posem a prova el segon bus híbrid d'Andorra
28/07/2017


Posem a prova el segon bus híbrid d’Andorra. A la Cooperativa Interurbana Andorrana seguim apostant per aquest tipus de vehicles que redueixen l’emissió de CO2 i les partícules contaminants.
 
El vehicle, un bus Vectia, estarà en fase de proves fins al divendres 4 d’agost i el podreu trobar realitzant el servei de la L2 durant tot el dia.

La utilització del transport públic en front del vehicle privat, ja redueix l’emissió de gasos contaminants a l'atmosfera. La implementació d’aquests vehicles híbrids en lloc dels convencionals encara redueix més l'emissió de CO2 i de partícules contaminants.  També baixa el consum de combustible fòssil, recurs natural no renovable.

Els busos híbrids aprofiten l’energia que es genera durant la frenada per emmagatzemar-la temporalment i reutilitzar-la, per exemple, durant el procés d’arrencada, que és quan més emissions de CO2, de partícules, i de contaminació acústica es produeix.

L’objectiu global és comprovar si aquest vehicle és adequat a les condicions de la xarxa viaria del país i quantificar l'estalvi de combustible que es pot arribar a obtenir en comparació a l'ús de vehicles convencionals, evitant alhora emissions a l'atmosfera.Cooperativa Interurbana Andorrana, SA
Av. Príncep Benlloch, 26, local 6 - AD 500 Andorra la Vella (Principat d'Andorra) - Telèfon: +376 806555 - Fax: +376 863707